Overslaan en naar de inhoud gaan

Guido de Boer

GLORP (2023)

Meer over dit werk

Vijf gigantische woorden, in steen gelegd, verwelkomen het onbekende. Bij iedere in- en uitgang stralen de fantasieletters je tegemoet. Ze verwelkomen de reizigers in het ruimteschip MFA Het Zand. De woorden zeggen bijvoorbeeld: ‘HOPPO’, ‘GLORP’, en ‘NAKS’. Althans, dat zijn de klanken van de letters die wij niet kunnen lezen. Met een aantal kinderen van de basisschool Het Zand heeft kunstenaar Guido de Boer woorden bedacht om buitenaards leven te begroeten, namens alle bewoners en bezoekers van het gebouw. Zij bedachten vriendelijke klanken om iemand welkom te heten, maakten daar nieuwe woorden van én schreven die op met zelfbedachte tekens in een nog niet bestaande taal. 

Kinderen kunnen heel makkelijk is omgaan met dingen die ze niet kennen. Een groot voorbeeld voor volwassenen. Hun verbeeldingskracht vervaagt grenzen, alles is mogelijk en niks is raar. Eén kind riep direct na de uitleg van mijn opdracht: ‘GLORP!’” (Guido de Boer, 2023) 

Guido de Boer maakt zowel leesbaar werk als teksten die je visueel kunt ervaren. Zijn werk is groot, monumentaal, altijd handgemaakt - freehand - met penseel en inkt. Maar dat betekent niet dat zijn kunst minder grafisch is. Zijn ontwerpen hebben een hypnotiserend - uitdagend - effect door hun ritmische penseelstreken.  

Kunstenaar
Guido de Boer
Locatie
Pauwoogvlinder 20 in Leidsche Rijn
Locatie: binnen of buiten
Buiten
Materiaal
Baksteen, Betonklinkers
Jaar van vervaardiging
2023
Jaar van plaatsing
2023

Gerelateerde kunstwerken

Annabel Schouten

Verbindingsboom Leidsche Rijn

Annabel Schouten

Verbindingsboom Leidsche Rijn (2022)

Elisabet Stienstra

Droomtheater

Elisabet Stienstra

Droomtheater (2023)

Aafke Bouman

Nachttocht

Aafke Bouman

Nachttocht (2022)