Overslaan en naar de inhoud gaan

Margriet van Breevoort

Twisted Fairy Tales (2015)

Meer over dit werk

De jonge kunstenaar Margriet van Breevoort maakte voor het Wijkservicecentrum Kanaleneiland in Utrecht het kunstwerk ‘Twisted Fairy Tales’: sprookjesfiguren met een twist! 

Het kunstwerk bestaat uit sprookjesfiguren die er minder lieflijk uitzien dan je zou verwachten. Pinokkio, Roodkapje, de kikker, het konijn en Nils Holgersson zijn in brons gegoten. De figuren lopen in elkaar over en zijn samengesmolten tot een bonte stoet surrealistische wezens. Ze zijn op eerste gezicht herkenbaar als figuren uit sprookjes en kinderboeken, maar bij de tweede blik zie je dat ze er allemaal net even anders uitzien, of anders doen dan verwacht. 

‘Twisted Fairy Tales’ is het eerste kunstwerk in de openbare ruimte van Margriet van Breevoort. Van Breevoort is in korte tijd over de hele wereld bekend geworden, vooral door haar beeld Homunculus Loxodontus. Deze zittende zeeolifant, met zijn handen afwachtend over zijn buik gevouwen, werd een internethit in Rusland. Het wordt er liefkozend Ждун (zjdoen, “de wachtende”) genoemd en heeft zijn eigen emoticon. 

Kunstenaar
Margriet van Breevoort
Locatie
Al-Masoedilaan 188 in Zuidwest
Locatie: binnen of buiten
Binnen
Jaar van vervaardiging
2015
Jaar van plaatsing
2015

Gerelateerde kunstwerken

Annabel Schouten

Verbindingsboom Zuid

Annabel Schouten

Verbindingsboom Zuid (2022)

Ken Lum

1 januari 1960

Ken Lum

1 januari 1960 (2011)

Anouk Vogel

Dichter bij de boom

Anouk Vogel

Dichter bij de boom (2022)