Overslaan en naar de inhoud gaan

Frank Koolen

Studio Steltman (2016)

Meer over dit werk

Bij de bouw van het nieuwe schoolgebouw van het Gerrit Rietveld College aan de Eykmanlaan werd 1,5% van de bouwsom gereserveerd voor kunst. Uit drie schetsvoorstellen werd door docenten en directie van de school, de gebouweigenaar Mitros en de architect, het voorstel van Frank Koolen gekozen. Hij stelt het project Studio Steltman voor. De vorm van de studio is gebaseerd op de bekende Steltman-stoel van Gerrit Rietveld. 

Beeldend kunstenaar Frank Koolen bouwde een werkruimte, Studio Steltman genaamd, op het terras van de brugklas. In de studio, die verbonden is met de school maar toch autonoom, zullen bijzondere projecten plaatsvinden met gastkunstenaars en door leerlingen zelf bedacht. Frank Koolen verbindt zich met dit kunstwerk contractueel voor 15 jaar met de school.

Studio Steltman is een interactief en dynamisch onderzoeksplatform voor en door de leerlingen van het Gerrit Rietveld College. Het heeft een autonome status, maar vormt een symbiose met de school. Het heeft als functie om op reflectieve en actieve wijze de positie van de scholier, de school en de buurt te bediscussiëren en te becommentariëren. Kunstenaar Frank Koolen verbindt zich met dit project voor 15 jaar aan de school. Eens per jaar nodigt hij een kunstenaar uit als gastdocent. Gedurende de rest van het jaar kunnen leerlingen gebruik maken van de studio in overleg met docenten. Frank Koolen zal het programma in nauw overleg met docenten vormgeven. Kunst en onderwijs worden zo op een duurzame en constructieve manier met elkaar verbonden.

Kunstenaar
Frank Koolen
Locatie
Eyckman-/Prof.Jordanlaan 1200 in Noordoost
Locatie: binnen of buiten
Buiten
Jaar van vervaardiging
2016
Jaar van plaatsing
2016

Gerelateerde kunstwerken

Studio Ossidiana

Horismos

Studio Ossidiana

Horismos (2020)

Paul de Kort

Ex Situ In Situ

Paul de Kort

Ex Situ In Situ (2023)

Annabel Schouten

Verbindingsboom Overvecht

Annabel Schouten

Verbindingsboom Overvecht (2022)