Overslaan en naar de inhoud gaan

Albert Dresmé

Pratende vrouwen; Ontmoeting

Meer over dit werk

Op een rechthoekige betonnen sokkel staan op een bronzen grondplaat twee vrouwenfiguren tegenover elkaar. De ene vrouw houdt een parasol in de linker hand, terwijl de andere een stuk papier vasthoudt. De vrouwen zijn gekleed in lange gewaden.

Het beeldje is bij de sloop van het Titus Brandsmahuis verdwenen. Gemeente Utrecht heeft het beeld teruggevonden. Het stond in de tuin van zorgcentrum Tuindorp Oost. In overleg met het zorgcentrum, dat ook is gesloopt, is besloten het beeld terug te plaatsen naar zijn oorspronkelijke locatie in Overvecht.

Albert A. J. Dresmé (1915 – 2003) was een Utrechtse beeldhouwer en medailleur. Dresmé leerde de beginselen van het vak van zijn vader, de beeldhouwer Adrianus Johannes Dresmé. Hij kreeg zijn opleiding aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht en studeerde vervolgens bij Jan Bronner aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Dresmé maakte figuurvoorstellingen in brons en steen. Dresmé maakte onder andere het oorlogsmonument voor Jutphaas en Soest.

Kunstenaar
Albert Dresmé
Locatie
Einstein-/Grote Trekdreef 87 in Overvecht
Locatie: binnen of buiten
Buiten
Materiaal
Brons
Jaar van plaatsing
2016

Gerelateerde kunstwerken

Albert Dresmé

Zonder titel (zitplastiek)

Albert Dresmé

Zonder titel (zitplastiek) (1967)