Overslaan en naar de inhoud gaan

Robbie Cornelissen

De Wachtkamer (2013)

Meer over dit werk

In 2013 maakte Robbie Cornelissen het kunstwerk De Wachtkamer voor de manifestatie Call of the Mall 'live' in de hal van Utrecht Centraal.

Op 12 juni is hij begonnen aan zijn gigantische tekening van 5,40 x 2,40 meter. Robbie Cornelissen werkte ruim een maand aan deze tekening. Zijn precieze, geconcentreerde manier van werken stond in schril contrast met de voortdurende stroom passerende reizigers in de kolossale ruimte. Cornelissen: ‘Ik had echt nooit gedacht dat zo veel mensen op een potloodtekening zouden reageren. Maar tekenen is zo universeel, het spreekt heel veel mensen aan. Vaak zeiden ze dat ze door het perspectief gewoon de tekening ingezogen werden.’

Cornelissen maakt potloodtekeningen van monumentale ruimtes. Zijn tekeningen zijn vaak groot van formaat, waardoor het lijkt alsof het publiek er zo kan binnenstappen en rondkijken. Ze bestaan uit minutieus uitgewerkte details. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Cornelissen: ‘Voorbijgangers zijn soms echt ontroerd. Ze willen je een hand geven en vertellen hoe bijzonder ze het vinden dat je hier aan een kunstwerk werkt.’

Bij het tekenen kreeg Cornelissen assistentie van Lies van Dam, Erik Jan van der Schuur, Nathaniel Bagijn en Eelke Talsma.

De tekening is in 2019 in de hal van het Stadskantoor opgehangen en nu permanent te zien, langs de lange roltrap naar de 6e verdieping.

 

 

Kunstenaar
Robbie Cornelissen
Locatie
Stadsplateau 1 in Binnenstad
Locatie: binnen of buiten
Binnen
Materiaal
Potlood op papier
Jaar van vervaardiging
2013
Jaar van plaatsing
2018

Gerelateerde kunstwerken

Nathan Coley

Burn the Village/Feel the Warmth

Nathan Coley

Burn the Village/Feel the Warmth (2013)

Agnieszka Kurant

The End of Signature

Agnieszka Kurant

The End of Signature (2013)

Studio PolyLester

Lichaam en Geest

Studio PolyLester

Lichaam en Geest (2021)