Overslaan en naar de inhoud gaan

William Speakman

Wood Chapel (2009)

Meer over dit werk

De vondst van overblijfselen van oerbossen in de omgeving van Utrecht inspireerde William Speakman voor het ontwerp van zijn kunstwerk voor het Máximapark. De Wood Chapel kan daarnaast worden gezien als een verwijzing naar het nieuwe bos dat in het park zal ontstaan - het Máximapark zal pas na enkele decennia echt voltooid zijn.

Het kunstwerk is gebaseerd op het principe van een houtopslagplaats, een plek waar hout wordt gedroogd om later te verwerken. Het open houten bouwwerk doet denken aan een Amerikaanse boerenschuur, maar ook aan een Oriëntaalse kapel of pagode.

Door de verschillende opengewerkte wanden heeft de ruimte een bijzondere lichtinval, waardoor het interieur dat door kunstenaar Gijs Frieling met folkloristische motieven is beschilderd, een verheven sfeer verkrijgt.

Tekst: http://www.zingendebeelden.nl/


  

Kunstenaar
William Speakman
Locatie
Máximapark in Leidsche Rijn
Locatie: binnen of buiten
Buiten
Materiaal
Metaal, Hout
Jaar van vervaardiging
2009
Jaar van plaatsing
2009

Gerelateerde kunstwerken

William Speakman

Schoolpoort

William Speakman

Schoolpoort (2008)

Fernando Sánchez Castillo

Barricade

Fernando Sánchez Castillo

Barricade (2009)

Zilvinas Landzbergas

Zonder titel

Zilvinas Landzbergas

Zonder titel (2009)