Overslaan en naar de inhoud gaan

Lily van der Stokker

Celestial Teapot

Meer over dit werk

Een alledaags gebruiksvoorwerp: de theepot. Lily van der Stokker blies het op tot gigantische proporties. Zo zet zij de geborgenheid van het huiselijke leven op een voetstuk, te midden van al het bouwgeweld en de snelle zakenwereld van Hoog Catharijne. Haar theepot is een baken van gezelligheid in het commerciële winkelcentrum. Maar dan wel één die door z’n afmetingen een heel indrukwekkende plek opeist.

Het ‘plezierprincipe’ speelt een belangrijke rol in het werk van Lily van der Stokker, dat over optimisme en vriendelijkheid gaat. Zelf noemt ze het vriendinnenkunst of meisjes-graffiti. In haar grote muurschilderingen gebruikt zij fluorescerende kleuren en decoratieve vormen. Meubels, kleding en zelfs hele gebouwen voorziet zij van haar bloemmotieven.

Door ook het lelijke te versieren met krulletjes en tierelantijnen stelt Van der Stokker schoonheid ter discussie. ‘Waar staat geschreven dat kunst diep en betekenisvol moet zijn?’ vraagt ze zich af. ‘Kan kunst niet gewoon simpel, aardig en vrolijk zijn?’

Kunstenaar
Lily van der Stokker
Locatie
Catharijnesingel in Binnenstad
Locatie: binnen of buiten
Buiten
Materiaal
Composiet
Jaar van plaatsing
2013