Overslaan en naar de inhoud gaan

Staycation: kom kunst kijken in de wijken

foto van kunstwerk in maximapark barricade

Deze zomer blijven veel meer mensen thuis. Geen vakantie in het buitenland, maar een staycation. Wie in Utrecht woont hoeft zich niet te vervelen. De musea, bibliotheken en culturele instellingen zijn weer open. Maar ook buiten is veel kunst te ontdekken.

In iedere wijk is bijzondere beeldende kunst te zien. Er staan kunstwerken in parken, op pleinen en in openbare gebouwen, er zijn muurschilderingen en beeldenroutes. Elk kunstwerk heeft een eigen verhaal. Die verhalen delen we op deze website. Hier staan ook de favorieten van enkele Utrechters.

Heb jij ook een favoriet kunstwerk in de stad?

Een beeld dat je raakt, een kunstwerk dat iedereen móet zien? Of heb je een leuke anekdote over dit werk, die je graag deelt? 
Stuur het naar kunstinopenbareruimte@utrecht.nl. Je hoeft geen kunstkenner te zijn. We zijn op zoek naar persoonlijke verhalen. De leukste delen we in de rubriek Favorieten van op deze website, en op onze social media. Wat we graag willen weten:

  • Wat is jouw favoriete kunstwerk in de wijk (met vermelding van straatnaam).
  • Wat betekent dit kunstwerk voor jou en waarom? Wellicht roept het bepaalde gedachten of herinneringen op.
     

Als je een foto van zichzelf wilt meesturen (met of zonder het kunstwerk) is dat heel leuk, maar het hoeft niet. Als je liever niet met je volledige naam genoemd wil worden, vermelden we alleen je voornaam.

Wij hopen op veel mooie verhalen, waardoor we deze zomer nog meer genieten van de kunst in onze stad!

overzicht beeldenpark croeselaanBeeldenpark Croeselaan. Fotograaf Dirk Verwoerd