Overslaan en naar de inhoud gaan

Route: De Stijl - Mondriaan ontmoet Rietveld. Fietsen langs 10 beelden van Boris Tellegen

De Stijl Totempaal van Boris van Tellegem als onderdeel van fietsroute De Stijl Utrecht Amersfoort

Tussen Utrecht, de stad van Gerrit Rietveld, en Amersfoort, de stad van Piet Mondriaan, staan tien bijzondere beelden van kunstenaar Boris van Tellegen. Ze markeren de bijzondere band tussen deze twee steden en zijn een blijvende herinnering aan de viering van 100 jaar kunstbeweging De Stijl (1917-2017). De artistieke erfenis ervan is inmiddels niet meer weg te denken.

Het project is gestart tijdens het Mondriaan tot Dutch Designjaar (2017) met de uitgangspunten van De Stijl in gedachten en verbindt de stad van Rietveld (Utrecht) met de stad van Mondriaan (Amersfoort). Kunstenaar Boris Tellegen (1986) ontwierp de beelden, elk ruim 6,5 meter hoog. Ze staan als opvallende totems in het landschap langs deze fietsroute, die beide steden met een rijke creatieve geschiedenis en toekomst verbindt.

De fietsroute loopt vanaf de Kleine Singel in Utrecht, via De Bilt, Den Dolder, langs het spoor door de Soester bossen tot aan de nieuwe westelijke rondweg waarna je snel het station Amersfoort bereikt en vice versa. De route is ongeveer 20 km lang. 

Alle informatie over deze route en de routekaart vind je hier:
https://www.bezoek-utrecht.nl/routes/399535127/de-stijl-fietsroute-mondriaan-ontmoet-rietveld

Fotografie beelden: Dirk Verwoerd

voorkant fietsroute de stijl