Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw: de Wijk als Fotoalbum

twee foto's met honden aan een buitenmuur. Zware luifel van raam is open

Kunstwerk ‘de Wijk als Fotoalbum’ door kunstenaars Luka Karssenberg en Maurice van Es is vanaf 29 september te zien in Sterrenwijk!  

Karssenberg en van Es brachten in de zomer van 2019 een maand door in Sterrenwijk. Daar spraken ze uitgebreid met bewoners en luisterden naar hun verhalen. Die ontmoetingen waren het uitgangspunt voor dit kunstwerk. De kunstenaars kregen veel foto’s mee uit persoonlijke familiealbums. Een selectie van de foto’s van Sterrenwijkers is uitvergroot en vereeuwigd op prints. En vervolgens in overeenstemming met de bewoners en woningcoöperaties verspreid door de wijk bevestigd op de gevels van huizen. Zo ontstond er vanuit vele persoonlijke beelden en verhalen een totaalkunstwerk. Als een tijdscapsule voor het Sterrenwijk van de toekomst.

Een uitgestippelde wandelroute gaat langs al deze foto’s. En geeft een bijzonder en eerlijk inkijkje in het leven in deze Utrechtse wijk, nu en door de jaren heen. Tijdens de wandeling kunt u luisteren naar de Sterrenwijk-podcast. Fotograaf en auteur Hans Aarsman gaat hierin in gesprek met buurtbewoners. De persoonlijke verhalen achter de foto’s komen zo écht tot leven! Inmiddels staan er 3 afleveringen online, de rest volgt binnenkort.

 

Bij buurtcentrum Sterrenzicht kunt u een gratis plattegrond halen van de wandelroute. Of download hem hier. U kunt bij het buurtcentrum ook een MP3-speler lenen met daarop de podcast. Heeft u zelf een mobiele telefoon? Zoek de 'Sterrenwijk-podcast' dan op via verschillende podcastplatform, zoals Spotify of iTunes. 

Op de kunstwerken-pagina vindt u een uitgebreid artikel met foto's over het kunstwerk ‘de Wijk als Fotoalbum’

Foto: Gert Jan van Rooij, Video: Luuk Heezen, Podcast: Hans Aarsman, Plattegrond: Eva van bemmelen