Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziekwandeling

afbeeldingen van Utrechste kunstwerken

Om je eigen buurt met nieuwe ogen te bekijken, heeft saxofonist Lotte Pen een muziekwandeling gecomponeerd. Deze muziekwandeling is een cadeautje van de gemeente Utrecht voor alle inwoners van de stad.

De muziek van Lotte trekt je uit de sleur van alledag. Je gaat dingen om je heen zien die je misschien nooit zijn opgevallen. Bijvoorbeeld de vele bijzondere kunstwerken in alle wijken. Wat doet die kunst met jou? En wat vind jij belangrijk als het gaat om kunst voor iedereen?

foto van saxofonist lotte pen

Open via Soundcloud deze gratis muziekwandeling en ga op pad. Je hebt een mobiele telefoon (zowel iPhone als Android) met een werkende internetverbinding nodig en een koptelefoon. Je kunt de wandeling overal maken waar je wilt, maar start bij een kunstwerk. Het duurt ongeveer een half uur. Deel je na afloop met ons wat jou is bijgebleven? Jouw ervaring helpt om samen de stad mooier en beter te maken!

De wandeling is beschikbaar van 29 januari t/m 14 februari 2021.

Hoe werkt het?

  1. Klik hier om toegang te krijgen tot de Muziekwandeling op Soundcloud. De stream gebruikt ongeveer 96 kb per seconde. Zet de pagina klaar op je telefoon. Neem een koptelefoon mee.
  2. Loop naar een kunstwerk in jouw buurt. Bijvoorbeeld een beeld op een plein of in een park. Of een muurschildering. Inspiratie nodig? Hier vind je alle kunstwerken uit de collectie van de gemeente Utrecht en hun locaties.
  3. Start de stream van de muziekwandeling op je telefoon als je bij jouw kunstwerk bent aangekomen. Lotte vertelt je dan hoe het de volgende 30 minuten verder gaat.
  4. Tijdens de muziekwandeling hoor je uitspraken van beroemde kunstenaars: René Magritte, Pablo Picasso en Kees van Kooten. Daarna hoor je een vraag om over na te denken tijdens het wandelen. 
  5. Wil je ons na afloop vertellen wat je is bijgebleven? Jouw ervaring helpt de gemeente bij het maken van een nieuw plan voor kunst in de openbare ruimte. Zo maken we samen de stad mooier en beter. Ga naar Denk Mee Utrecht en laat ons weten wat je vindt over kunst in de stad.
    Alvast bedankt. En veel plezier met de wandeling!

Lotte Pen - Elektronische neo-classical om bij stil te staan.

Lotte Pen is opgeleid als klassiek saxofonist. Ze was te horen in concertzalen van Tokio tot New York. Tot ze besloot het roer radicaal om te gooien. Tegenwoordig schrijft ze haar eigen muziek, met invloeden uit pop, neoclassical en filmmuziek. Haar muziek helpt mensen om de weg naar binnen te vinden. Op Spotify trekt haar muziek wereldwijd tienduizenden luisteraars per maand.

portretfoto van saxofonist Lotte Pen

Fotograaf: Viorica Cernica